L’ENTITAT DEL MES: AFA Gras i Soler

10 d’octubre de 2019

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’escola Gras i Soler d’Esplugues és una entitat sense ànim de lucre amb una finalitat educativa, social i comunitària que té el seus orígens en l’AMPA que es va crear l’any 1979.

L‘Associació integra totes les famílies de l’escola, de les que 8 d’elles formen la Junta Directiva.  A més de la Junta, també comptem amb l’ajuda de 2 delegats/delegades per classe que ens ajuden a fer més fàcil la comunicació i incentivar la cooperació de tots i totes.

A més, sempre estan oberts a la incorporació de noves famílies que vulguin col·laborar o formar-hi part.

Parlem amb la Roser Martí (actual Presidenta) i la Merche Cantero (ex Presidenta de l’entitat).

 •  Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?

 La nostra tasca principal és la d’intentar assessorar i ajudar a les famílies de l’escola en tot el que poden necessitar i en definitiva, som els representants dels pares i mares dels alumnes a l’escola.

Com a AFA organitzem les activitats extraescolars, treballem conjuntament amb l’empresa que gestiona el servei de menjador i l’acollida en la selecció del personal, organitzem festes per les famílies (castanyada, berenars solidaris, concert solidari, festa final de curs) i a més a més, som un canal de comunicació directa entre les família i escola.

Creiem que la feina que fem des de l’AFA és la manera més directa de formar part de la comunitat educativa dels nostres fills i filles, per això, treballem conjuntament amb la coordinació general i el professorat en la seva educació.

A més de tot això, amb part de l’aportació econòmica que fan les famílies pagant la quota anual i juntament amb la recaptació que fem a les diferents activitats durant l’any, ajudem a l’escola a afrontar, a través d’una quantitat rellevant de diners, projectes conjunts i necessitats demandades.

 • Qui pot participar en les vostres activitats?

La majoria de les nostres activitats estan pensades per a la participació de totes les famílies de l’escola que són sòcies de l’AFA.

Però tenim moltes activitats obertes a tothom que hi vulgui participar, com per exemple el Concert Solidari.

 • Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

 Aquest any ens hem organitzat mitjançant diferents comissions de treball i cada comissió de treball està formada per voluntaris i voluntàries que les configuren.

Les comissions i els voluntaris s’organitzen per fer millores al pati de l’escola, organitzar berenars i festes, organitzar jornades de contacontes i totes les activitats que duem a terme.

Habitualment ens reunim en assemblees trimestrals, on tots i totes poden donar el seu punt de vista sobre les nostres activitats i ajudar a organitzar totes les tasques que duem a terme.

 • Què us aporta el voluntariat?

Formar part de la comunitat educativa i implicar-nos en l’educació dels nostres fills i filles ens aporta una gran satisfacció. És la manera de fer créixer el vincle entre família i escola i és molt enriquidor.

 • Quins reptes de futur us marqueu?

Actualment tenim la idea de generar sinergies amb altres escoles per compartir experiències en les extraescolars, activitats de biblioteca, etc. Tot i que el repte més present seria poder continuar treballant per millorar les condicions, dels nostres fills i filles, a l’escola i mantenir el fil conductor de comunicació entre famílies i escola.

També volem potenciar el nostre paper d’entitat a Esplugues, participant més activament als projectes i activitats del municipi.

 •  Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar un voluntariat?

Que els beneficis del voluntariat són molts. Participar com a voluntari en una causa social aporta un gran valor als altres però també a un mateix. Mitjançant el voluntariat ens ajudem a nosaltres mateixos però alhora també ajudem als altres.

VOLS SABER MÉS DE L’ENTITAT?

Twitter: @GrasAfa

Instagram: @afagrasisoler

Facebook: /afagrasisoler

Web: https://webafagrasisoler.blogspot.com

 

2 comentarios en “L’ENTITAT DEL MES: AFA Gras i Soler”

 1. Thanks for every other informative website. The place else may I am getting that type of info written in such a
  perfect means? I’ve a mission that I am just now
  operating on, and I’ve been at the glance out for such information.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

cuatro × cinco =

Ir arriba