L’ENTITAT DEL MES: AFA Gras i Soler

10 d’octubre de 2019

L’Associació de Famílies d’Alumnes de l’escola Gras i Soler d’Esplugues és una entitat sense ànim de lucre amb una finalitat educativa, social i comunitària que té el seus orígens en l’AMPA que es va crear l’any 1979.

L‘Associació integra totes les famílies de l’escola, de les que 8 d’elles formen la Junta Directiva.  A més de la Junta, també comptem amb l’ajuda de 2 delegats/delegades per classe que ens ajuden a fer més fàcil la comunicació i incentivar la cooperació de tots i totes.

A més, sempre estan oberts a la incorporació de noves famílies que vulguin col·laborar o formar-hi part.

Parlem amb la Roser Martí (actual Presidenta) i la Merche Cantero (ex Presidenta de l’entitat).

  •  Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?

 La nostra tasca principal és la d’intentar assessorar i ajudar a les famílies de l’escola en tot el que poden necessitar i en definitiva, som els representants dels pares i mares dels alumnes a l’escola.

Com a AFA organitzem les activitats extraescolars, treballem conjuntament amb l’empresa que gestiona el servei de menjador i l’acollida en la selecció del personal, organitzem festes per les famílies (castanyada, berenars solidaris, concert solidari, festa final de curs) i a més a més, som un canal de comunicació directa entre les família i escola.

Creiem que la feina que fem des de l’AFA és la manera més directa de formar part de la comunitat educativa dels nostres fills i filles, per això, treballem conjuntament amb la coordinació general i el professorat en la seva educació.

A més de tot això, amb part de l’aportació econòmica que fan les famílies pagant la quota anual i juntament amb la recaptació que fem a les diferents activitats durant l’any, ajudem a l’escola a afrontar, a través d’una quantitat rellevant de diners, projectes conjunts i necessitats demandades.

  • Qui pot participar en les vostres activitats?

La majoria de les nostres activitats estan pensades per a la participació de totes les famílies de l’escola que són sòcies de l’AFA.

Però tenim moltes activitats obertes a tothom que hi vulgui participar, com per exemple el Concert Solidari.

  • Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

 Aquest any ens hem organitzat mitjançant diferents comissions de treball i cada comissió de treball està formada per voluntaris i voluntàries que les configuren.

Les comissions i els voluntaris s’organitzen per fer millores al pati de l’escola, organitzar berenars i festes, organitzar jornades de contacontes i totes les activitats que duem a terme.

Habitualment ens reunim en assemblees trimestrals, on tots i totes poden donar el seu punt de vista sobre les nostres activitats i ajudar a organitzar totes les tasques que duem a terme.

  • Què us aporta el voluntariat?

Formar part de la comunitat educativa i implicar-nos en l’educació dels nostres fills i filles ens aporta una gran satisfacció. És la manera de fer créixer el vincle entre família i escola i és molt enriquidor.

  • Quins reptes de futur us marqueu?

Actualment tenim la idea de generar sinergies amb altres escoles per compartir experiències en les extraescolars, activitats de biblioteca, etc. Tot i que el repte més present seria poder continuar treballant per millorar les condicions, dels nostres fills i filles, a l’escola i mantenir el fil conductor de comunicació entre famílies i escola.

També volem potenciar el nostre paper d’entitat a Esplugues, participant més activament als projectes i activitats del municipi.

  •  Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar un voluntariat?

Que els beneficis del voluntariat són molts. Participar com a voluntari en una causa social aporta un gran valor als altres però també a un mateix. Mitjançant el voluntariat ens ajudem a nosaltres mateixos però alhora també ajudem als altres.

VOLS SABER MÉS DE L’ENTITAT?

Twitter: @GrasAfa

Instagram: @afagrasisoler

Facebook: /afagrasisoler

Web: https://webafagrasisoler.blogspot.com

 

2 comentaris a “L’ENTITAT DEL MES: AFA Gras i Soler”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × one =

Scroll to Top