S’inicia un procés participatiu per dissenyar el nou espai de jocs al Castell dels Tres Dragons

Des de l’any 2019, el nostre municipi participa en el projecte Playful Paradigm, projecte en el qual participen diferents municipis europeus i té com a finalitat fomentar el joc a l’espai públic com a eina de cohesió social.

Dins d’aquest marc, sorgeix la iniciativa per dissenyar un espai de joc per a totes les edats, amb un doble objectiu: generar diversió i crear consciència social al voltant del joc com a eina de cohesió social, inclusió, promoció d’hàbits saludables i sostenibilitat.

Per dur a terme aquest projecte, ha començat un procés participatiu per dissenyar un nou espai de jocs per a totes les edats, que s’ubicarà al Barri Montesa, concretament a la casa anomenada Vil·la Victòria o Castell dels Tres Dragons, una edificació modernista protegida com a bé cultural d’interès local.

La finalitat d’aquest procés participatiu és definir el tipus de jocs i activitats que hi poden haver en aquest equipament, la distribució de l’espai físic i el funcionament.

La ciutadania pot participar al procés mitjançant el portal Esplugues Participa (https://participa311-espluguesparticipa.diba.cat/processes/espaidejoc) i també a través dels diversos tallers presencials que es realitzaran fins a finals de maig.

Al portal web s’aniran anunciant els diversos punts de participació presencial. S’han previst diverses trobades, que tindran lloc el 3 de març (Imaginem l’espai), 24 de març (Dissenyem fent un puzle) i 21 d’abril (Presentació dels resultats) a l’Espai Baronda.

També es duran a terme activitats per recollir el punt de vista dels infants i joves del municipi, sobretot a través d’activitats als centres educatius.

Scroll to Top