ENTITAT DEL MES: Ass. Cristiana d’Ajuda Social Vida

L’Associació Cristiana d’Ajuda Social Vida es va crear a principis del 2010, quan un grup d’amics i amigues van decidir fer alguna cosa davant la situació de crisi envoltant. Coneixedores de la tasca que feia el Banc dels Aliments, ens vam posar en contacte amb l’Ajuntament d’Esplugues i  amb el Banc dels Aliments, i ens van oferir per fer la distribució de lots alimentaris per a les famílies d’escassos recursos o amb una situació econòmica precària derivades dels Serveis Socials. I no hem parat des de llavors.

Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?

La nostra tasca principal és la distribució de lots d’aliments.
Durant el 2019, vam atendre una mitjana mensual de 188 famílies, a les que lliurem un lot alimentari mensualment.
La tria de les famílies i la duració de l’ajut ve determinada pels Serveis Socials de l’Ajuntament d’Esplugues. El total de quilos repartits va ser 100.000 kg.

Aquest any 2020 i a causa de la Covid, hi ha hagut un increment desbordant de famílies (vam haver d’atendre unes 570 al maig entre Càritas i nosaltres). A finals de maig, l’Ajuntament va decidir que les dues entitats que ens dedicàvem a fer això, Càritas i Vida, comencéssim a repartir en unes dependències municipals assumint ells la gestió.
Des de llavors, allà estem tots els dijous juntament amb voluntaris del municipi.

Paral·lelament, continuem oferint al nostre local entregues de lots alimentaris a famílies en situació puntual d’urgència o no empadronades, requisit indispensable per rebre ajut al Centre Municipal d’Aliments de l’Ajuntament.

“El voluntariat enganxa: és terapèutic i reps molt més del que dónes.”

Qui pot participar en les vostres activitats?

Qualsevol persona amb ganes d’ajudar i fer alguna cosa positiva per a la comunitat.

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

En cos i ànima. Cal ressaltar, que Esplugues sempre s’ha destacat per una alta implicació en les campanyes de recollida d’aliments en supermercats i escoles que s’han realitzat al llarg d’aquest any.

Què us aporta el voluntariat?

Quan comences en el voluntariat creus que donaràs als altres el teu temps, el teu esforç, les teves ganes… aquesta falsa idea desapareix molt aviat.
És el contrari, un mateix és qui rep força, ànim, il·lusió. No vol dir que tot sigui color de rosa i no hi hagi moments estressants i difícils, però donar-se als altres aporta un estat de satisfacció i benestar que val la pena experimentar. El voluntariat enganxa: és terapèutic i reps molt més del que dónes.

Quins reptes de futur us marqueu?

Continuar col.laborant en el Centre de Distribució d’Aliments. Respecte al lliurament de lots d’urgència a famílies no empadronades, configurar-lo com un projecte més sòlid i coordinat amb l’ajuntament, per garantir la cobertura de necessitats bàsiques alimentàries  a les famílies que pitjor ho estan passant.

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar un voluntariat?

Que es llenci i provi, i continuï provant fins que trobi el seu lloc en el puzle. Hi ha moltes opcions que es poden ajustar al seu horari, interessos o estil de vida. No sortirà defraudat.

Vols saber més de l’entitat?

c/ Ave Maria, 4 baixos local (Dijous 16:00-20:00)

2 comentaris a “ENTITAT DEL MES: Ass. Cristiana d’Ajuda Social Vida”

 1. Maite Rivero Rodrigo

  M’agradaria poder colaborar amb vosaltres.
  Sóc veïna d,’esplugues, i desde els 18 anys hi fet voluntariat i he estat en entitats.
  No sé si ja teniu molt voluntaris, però podeu comptar amb mi.
  Gràcies

  1. Punt de voluntariat

   Bona tarda Maite, des de l’Ass. Vida no poden veure el teu comentari, ja que aquesta és la web d’entitats. Si vols, et pots apuntar a la borsa de voluntariat ( et deixo l’enllaç https://forms.gle/dy9PT7PKgsn7HmgT7 ). Un cop inscrita, passarem les teves dades a l’Ass. Vida perquè et puguin contactar.

   Si no, pot ser pots passar pel seu centre els dijous a la tarda que és quan es reuneixen o contactar directament al correu electrònic que hem posat a l’entrevista (mj.martin@hotmail.com).

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

nineteen − 18 =

Scroll to Top