ENTITAT DEL MES: Associació Dones Escriptores d’Esplugues

L’Associació Dones Escriptores d’Esplugues va sorgir d’un grup de dones interessades en l’escriptura que van participar en els tallers d’escriptura organitzats al CIRD Vil·la Pepita. A conseqüència d’aquesta passió, es va decidir constituir l’entitat l’any 2017.

L’activitat principal de l’associació és l’organització d’activitats culturals relacionades amb l’escriptura, però també es dona suport a la creació per part de les sòcies de l’entitat, i fruit de l’activitat de l’associació s’han creat diverses novel·les i llibres de relats escrits per elles.

Quina és la vostra tasca principal?

La tasca principal de l’entitat és afavorir la difusió cultural, principalment en l’àmbit literari, i animar a totes les persones a expressar tots els seus pensaments i sentiments de forma escrita.

De les activitats que realitza l’entitat, quina destacaríeu?

Com a entitat fem moltes activitats, com són les següents: presentació de llibres i dels seus autors i autores, organització de conferències sobre temes d’interès general, visites culturals a biblioteques històriques, museus, universitats…

També es participa en les Jornades literàries, com per exemple, la de Sant Jordi.

Com ja s’ha explicat anteriorment, fruit de l’activitat, també s’han creat diverses novel·les i relats per part de les sòcies de l’entitat. Però si haguéssim de destacar una activitat de l’associació seria la presentació d’autors consagrats i donar a conèixer autors novells.

Qui pot participar en les vostres activitats?

Totes les persones que estiguin interessades en l’escriptura i altres activitats vinculades i vulguin transmetre els seus somnis.

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

Totes les persones que col·laboren amb l’associació són voluntàries, i donen el seu temps de manera altruista, ajudant i organitzant les diferents activitats.

Què aporta el voluntariat?

En el nostre cas, tothom que hi participa, col·labora en l’augment de la nostra cultura literària.

Quins reptes de futur us marqueu?

Aconseguir que tothom que té el desig d’escriure ho pugui fer realitat.

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar voluntariat?

Endavant! Que no s’ho pensi dues vegades, que sempre s’ha de tenir ànims per fer coses noves.

Scroll to Top