L’ENTITAT DEL MES: ESBART VILA D’ESPLUGUES

12 d’abril de 2018

L’Esbart Vila d’Esplugues és una entitat cultural, sense ànim de lucre, fundada l’any 1985 a Esplugues de Llobregat que té per objectiu principal la recerca, conservació i difusió de la dansa tradicional i de creació dels Països Catalans.

És una associació en conveni amb l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, membre de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires de Catalunya i de l’Obra del Ballet Popular.

Està formada per les seccions d’Infantils, Cos de Dansa i Grup de Pares (al voltant d’unes 70 persones).

Parlem amb el seu president, l’Antoni Haro.

  • Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?

L’Esbart organitza el Gran Espectacle Musical La Llegenda de Sant Jordi, els Festivals de Dansa, el Festival Infantil, la Gran Ballada de Festa Major, la Festa Infantil de la Tardor, etc., a més de participar en altres actes com el Carnestoltes, Festes Majors de Barri i la Festa Major Petita de Santa Magdalena, la F  ira d’Entitats, la Diada Nacional de Catalunya, etc., i a ballades arreu de Catalunya com l’Aplec d’Esbarts Dansaires a Montserrat o el Festival Valldansa de Ribes de Freser.

També ha participat en els grans esdeveniments com la Cerimònia d’Obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona ’92, al Fòrum de les Cultures l’any 2004 i a l’òpera-collage L’Home del Paraigua al Palau Sant Jordi de Barcelona l’any 2012.

Més recentment vam participar en intercanvis amb grups de dansa d’altres indrets de la península, l’any 2013 amb el grup de dansa Antoñete Gálvez de Torreagüera (Murcia) i el 2015 amb el grup de dansa Los Torronxos de Etreros (Segovia) i enguany participarà en una trobada d’esbarts a Prades (França) al juliol.

L’any 2010 va obtenir el Guardó dels 25 anys que atorga l’Agrupament d’Esbarts Dansaires i el 2011 va rebre el Premi Pont d’Esplugues a la millor l’Activitat Associativa.

  • Qui pot participar en les vostres activitats?

A les nostres activitats hi pot participar tothom que estimi la dansa i les nostres tradicions, a partir dels tres anys, sigui quin sigui el seu origen i/o condició.

  • Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

La gent s’implica de moltes maneres, principalment participant dels assajos i actuacions, també en altres activitats, carnestoltes, calçotades, castanyades, festa del caga tió, etc.

  • Què us aporta el voluntariat?

Tothom que s’implica en una entitat aporta coses, sempre ens enriqueix la gent, en ensenya i a la vegada nosaltres ensenyem a treballar en grup, a integrar d’altres cultures amb la nostra i valorar coses que potser ens són desconegudes. Per dir-ho d’una manera entenedora, tots hi sortim guanyant.

  • Quins reptes de futur us marqueu?

Els nostres reptes de futur son: consolidar i mantenir la nostra entitat. Tot i que la dansa tradicional potser no passa pels seus millors moments, la volem fer arribar i estimar com a més gent millor, tant de Catalunya com de d’altres indrets.

  • Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat?

A les persones que volen integrar-se en alguna entitat, els diria: Que no ho dubtin!!! L’experiència val la pena, que no esperin res material a canvi, però la satisfacció d’aconseguir els objectius marcats i compartir-los amb els d’altres, es mereix l’esforç.

Si hi esteu interessats, ens podeu trobar els dimarts de 17.00 h a 20.00 h pels més petits i els dijous de 20.00 h a 22.00 h pels més grans al Casal de Cultura Robert Brillas, on estarem encantats de donar-vos tota la informació que us calgui.

 VOLS SABER MÉS DE L’ENTITAT?

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 − 3 =

Scroll to Top