L’ENTITAT DEL MES: CLUB D’ESPLAI PUBILLA CASES CAN VIDALET

6 de juny de 2019

El Club d’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet és una entitat sense ànim de lucre que es va constituir l’any 1979 al barri de Pubilla Cases, on un grup de persones preocupades pel que passava al barri i amb moltes ganes de millorar-lo, van emprendre l’aventura d’un projecte educatiu i interessant per als infants i joves que no tenien cap proposta en el seu temps lliure.

L’Esplai va anar creixent i després de passar per diversos locals, l’any 1996 s’inicia l’activitat a l’edifici actual. En aquell moment, es comença a dirigir un projecte educatiu en el tempsde lleure a cavall de dos barri/ciutats: “Pubilla Cases” (Hospitalet) i “Can Vidalet” (Esplugues).

Actualment, una trentena de persones, entre monitors/es, responsables, secretariat, directiu i àrea social, formen l’equip que dia a dia fan camí.

Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?
La principal tasca de l’Esplai és realitzar activitats en el temps lliure, promovent els valors. Tot i que la nostra tasca principal la desenvolupem dia a dia (de dilluns a dissabte) amb tallers de diferents temàtiques i per a totes les edats, destacaria les colònies i campaments, una oportunitat per a molts infants i joves de sortir del seu entorn per uns dies, on aprenen a conviure, compartir, es creen nous vincles i son experiències molt enriquidores.

Qui pot participar en les vostres activitats?
A més a més de l’activitat de diari i de vacances dirigides a infants i joves d’entre 3 i 17 anys, també tenim un grup majors de 16 anys amb diversitat funcional. Per altre banda, tenim un grup de petita infància de 0-3 anys que venen acompanyats per un adult de la família. També fem tallers d’informàtica per persones adultes, i cada vegada son més les activitats dirigides a famílies. Així doncs, d’una manera o altre tothom pot participar de les nostres activitats, com a usuaris/es, col·laborant o fent un voluntariat.

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?
Al llarg del curs son diverses les col·laboracions que tenim a través de voluntariat, tant de persones vinculades a l’entitat, famílies, joves que comencen la tasca com a premonitoratge, com de persones externes que volen realitzar alguna activitat amb nosaltres, com son els grups de Joves pel Barri que a partir d’una assignatura de l’Institut tenen el seu primer contacte en el món del lleure com a monitors i monitores. La majoria de voluntariat es realitza en els tallers de diari, participant no només de l’activitat sinó també de les reunions de preparació i valoració d’aquestes, però moltes vegades la col·laboració d’aquestes persones és molt important en activitats extraordinàries, sortides i excursions.

Què us aporta el voluntariat?
En primer lloc, el voluntariat és un gran suport per a la realització de les activitats; a més a més, ajuda a donar a conèixer la tasca que realitzem dia a dia en l’entitat i la quantitat de projectes que duem a terme.

Quins reptes de futur us marqueu?
El nostre objectiu principal és oferir activitats del lleure, treballant per a arribar al màxim de població possible i perquè tot infant o jove tingui les mateixes oportunitats.

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar un voluntariat
Que és una experiència molt enriquidora i de creixement personal, amb l’oportunitat de crear nous vincles.

VOLS SABER MÉS DE L’ENTITAT?

Adreça: Plaça de la Bòbila, 1 08906 L’Hospitalet
Telèfon: 934384896
Correu: esplaipubilla@fundesplai.org
Web: http://pubillacasescanvidalet.fundesplai.org
Facebook: /EsplaiPubilla
Twitter: /esplaipubilla
Instagram: /esplaipubilla

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four × 5 =

Scroll to Top