L’ENTITAT DEL MES: CLUB VOLEIBOL ESPLUGUES

13 de setembre del 2019

El Club es va gestar l’any 1988, després d’una conversa amb el regidor d’esports de l’època, que havia llegit a la premsa que un veí d’Esplugues havia participat amb la selecció nacional de voleibol als Jocs del Mediterrani a Casablanca, al Marroc. Aquell veí era l’Alejandro Gusano, actual president del Club.

Després d’aquella conversa, el regidor li  va demanar si es veia amb cor de tirar endavant un projecte de voleibol a la ciutat d’Esplugues, oferint la possibilitat de construir un nou pavelló, el pavelló de La Plana.

Així doncs, es van posar en funcionament amb un petit grup d’infants, organitzant també un campus d’estiu, en el que es van apuntar 10 nens i 300 nenes. En aquell moment van veure clar que el club havia de ser un club femení.

Amb tot, l’any 1989, van formalitzar el Club aprovant els seus primers estatuts i amb la inscripció de quatre equips.

Actualment i després de molta feina i esforç  el club té inscrits 16 equips i és un referent de l’esport a la ciutat.

Per saber-ne molt més del club, parlem amb l’Alejandro Gusano:

  • Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?

La nostra tasca principal és formar i educar les joves en els valors de l’esport i la companyonia, per davant de les victòries. Són els valors amb els quals vam iniciar aquest projecte i encara els mantenim, ja que per nosaltres és el més important.

Formem el nostre club com si fos una tribu, en la que tothom assoleix el seu rol i s’implica en l’educació i la consecució dels objectius. Ens agrada molt definir-nos així i aquesta és la nostra vocació principal.

Dotem d’oportunitats a totes les jugadores, més enllà de l’equip o categoria que estiguin perquè puguin arribar al sostre que elles vulguin.

En l’àmbit purament esportiu, la nostra principal activitat seria la participació dels diferents equips en les respectives competicions ordinàries.

Després també realitzem un campus d’estiu i hi ha diferents equips que participen en tornejos ocasionals.

El campus d’estiu és un campus de tecnificació on poden participar jugadores de tota la província, no només d’Esplugues.

Durant el campus, a part, un grup de noies  del club també participen en un torneig molt prestigiós que s’organitza a Portugal, en el que participen més de 2000 jugadores de tot Europa.

  • Qui pot participar en les vostres activitats?

L’edat mínima d’inscripció és de 5 anys i, en aquest sentit, al Club són benvinguts tots els infants d’Esplugues que compleixin aquest requisit  i que tinguin ganes de formar part de la nostra tribu, aprendre els nostres valors i divertint-se practicant l’esport que estimen, el voleibol, un dels esports més importants al món, amb gairebé 1.000 milions de llicències federatives, només superat pel futbol amb més de 1.000 milions. A Espanya, les llicències femenines arriben a les 60.000, només superades pel basquet.

Al campus pot participar qualsevol persona amb interès per aquest esport i amb ganes de passar-s’ho molt bé. Sobretot al campus inicial, on a més de la pràctica del voleibol, realitzem activitats lúdico-educatives.

  • Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

Per a nosaltres la participació dels voluntaris és una qüestió totalment orgànica. Tant membres de la junta, com monitors i inclòs entrenadors són voluntaris que han sortit del mateix club.

La junta està formada per pares de jugadores i les entrenadores majoritàriament, que juguen o han jugat amb nosaltres. En altres casos són amics o coneguts de membres del club.

D’aquesta manera trobem una implicació brutal; podem dir ben fort que els voluntaris són l’orgull del nostre club.

  • Què us aporta el voluntariat?

La motivació dels nostres voluntaris és comparable a la d’uns pares que veuen créixer els seus fills, com dèiem, la seva implicació és brutal, per això considerem que sense ells, el funcionament del club seria inviable, tant en l’àmbit organitzatiu, passant per la junta, com en l’àmbit esportiu, amb entrenadors i ajudants.

El club segurament no hauria crescut com ho ha fet o inclòs podria ser que acabes desapareixent sense ells. Són el nostre orgull.

  • Quins reptes de futur us marqueu?

El nostre gran repte de futur és poder arribar a organitzar un gran torneig internacional de nivell mig-alt a la ciutat.

També ens agradaria molt poder tornar a realitzar un campionat d’Espanya, tot i que per poder-ho fer realitat necessitaríem que el pavelló de Can Vidalet estigués enllestit.

Esperem que això sigui possible, perquè també és la nostra esperança per poder fer créixer més el club i augmentar encara més el nostre nombre d’equips, implicar més gent i arribar més amunt.

  • Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar un voluntariat?

Fa tres anys va venir a veure’ns una jugadora d’un altre club, en el que no acabava de sentir-se molt còmode. Després d’uns mesos d’entrenar-se amb nosaltres, aquesta noia va venir a veurem per dir-me que gràcies a nosaltres havia recuperat la il·lusió per aquest esport.

Hi ha lloc per tothom que s’ho vulgui passar bé. Som un club amb bon rollo!

Aquí tenim clar que som una família, totes les jugadores estaran ben tractades i gaudiran d’aquest esport, els voluntaris sentiran útils i importants. Qualsevol que sàpiga el que pot fer, aquí serà útil.

VOLS SABER MÉS DE L’ENTITAT?

Horari d’atenció: dilluns, dimecres i divendres de 18 a 20 h
Adreça: CEM Les Moreres – Pl. Moreres s/n  Esplugues de Llobregat
Telèfon: 931057427
Correu electrònic: clubvoleibolesplugues@ya.com
Web: clubvoleibolesplugues.com
Instagram: /clubvoleibolesplugues
Facebook: /Club-Voleibol-Esplugues
Twitter: @CVoleiEsplugues

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ten + three =

Scroll to Top