L’ENTITAT DEL MES: COLLA INFANTIL BOIETS ESQUITXAFOCS

7 de febrer de 2019

 

S’apropa Carnaval i les entitats de la ciutat es preparen per la rua. Per aquest motiu entrevistem a Boiets Esquitxafocs, una colla infantil de diables que cada any hi participa.

L’entitat es va fundar l’any 2001, ara fa 18 anys.

Actualment l’entitat està formada aproximadament per unes 55 persones (tenint en compte infants i famílies).

Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?

La nostre tasca principal és dur a terme correfocs. El correfoc és una manifestació cultural popular catalana, balear i valenciana, en què un grup de persones disfressades de dimonis desfilen pels carrers d’un municipi corrent, ballant i saltant entre focs artificials. A més a més tenim un grup de tabalers que anima i ambienta l’espectacle amb els seus tabals. Una de las activitats que destacaria son els lluïments (cremades de tots els nens a l’hora en un cercle) mentre els nostres tabalers toquen a un ritme molt animat.

Qui pot participar en les vostres activitats?

Les nostres activitats estan adreçades als infants, degut a que som una colla infantil. Tot i això, els adults també tenen un paper molt important, que és garantir la seguretat, benestar i satisfacció dels infants metre duen a terme l’activitat.

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

Els voluntaris i voluntàries es poden implicar de diverses maneres: des d’ocupar un càrrec a la Junta Directiva fins a ajudar en el desenvolupament de l’activitat, passant pels actes preparatius com assajos de tabalers, preparació de la rua per al Carnestoltes, Cavalcada de Reis, etc.

Què us aporta el voluntariat?

Els voluntariat ens aporta una gran varietat de coses: més garantia de la seguretat als actes, una preparació dels correfocs més eficient i més ràpida… i a nivell emocional un gran sentiment de complicitat i germanor amb el poble, que és cap el qual va destinada la nostra activitat.

Quins reptes de futur us marqueu?

Els nostres reptes de futur son créixer com entitat i donar-nos a conèixer, això implicara una major activitat, espectacles mes vistosos, més ben preparats. D’aquesta manera, tant la gent que participa activament com qui veu el correfoc, el gaudiria més.

A més a més, el nostre grup de tabalers compta amb un molt bon nivell i està creixent. Actualment fem moltes actuacions de percussió a molts pobles catalans i un dels nostres objectius és donar el salt a la península.

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar un voluntariat ?

Li diria que anés i probés un dia.  En quan vegi el bon ambient de germanor i l’amistat que es respira en qualsevol entitat, veurà que les paraules sobren, perquè es veurà acollit per totes les persones de l’entitat. A més a més, mentre col·labora amb l’entitat, gaudirà de l’activitat.

 

VOLS SABER MÉS DE L’ENTITAT?
Adreça: C/ Gaspar Fàbregas, núm. 42, baixos
Telèfon: 605400143
Correu electrònic:  boietsesquitxafocs2018@gmail.com

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

18 − 2 =

Scroll to Top