VOLUNTARIAT EN RESPOSTA AL CORONAVIRUS

31 de març de 2020

L’emergència sanitària actual a causa de la propagació del virus COVID-19 està comportant conseqüències significatives a tota la ciutadania, especialment als grups de persones en risc, les quals mereixen una atenció especial. Per aquest motiu, des del Punt de Voluntariat i Suport Associatiu de l’Ajuntament d’Esplugues, en col·laboració amb els serveis socials municipals i Creu Roja Esplugues-Sant Just, hem creat una borsa de persones voluntàries per donar suport a persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

La Borsa es va posar en marxa el 18 de març, gairebé 200 persones s’han donat d’alta a la borsa, que continuarà oberta per si augmenten les necessitats.

A més a més de Creu Roja, l’Escola Natzaret, l’Associació Cristiana Vida, Càritas i Fundació Santa Magdalena també estan col·laborant.

Durant les primeres dues setmanes han participat més de 130 persones voluntàries a través de tasques com:

  • Preparació d’àpats
  • Compra i/o distribució d’aliments, productes d’higiene i farmàcia
  • Distribució de targetes menjador (a més de 550 famílies)
  • Gestió del banc d’aliments
  • Acompanyament telefònic a persones que es troben confinades
  • Confecció i transport de material de protecció

Per poder participar, és imprenscindible no formar part de cap grup de risc (persones majors de 65 anys, persones amb immunosupressió congènita o adquirida o persones amb patologies cròniques i/o pluripatologia). Més informació de la crida aquí.

Campanya especial de donació de sang

D’altra banda, Esplugues s’ha sumat a la campanya especial que promou el Banc de Sang de Catalunya aquests dies d’emergència sanitària perquè a ningú li falti sang, que continua sent necessària durant l’epidèmia de coronavirus per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Del 6 al 9 d’abril, el Casal de Cultura Robert Brillas (c. Àngel Guimerà, 38) comptarà amb un espai de donació, de 10 a 14 i de 16.30 a 20 hores.

Cal que les persones donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat. Amb la reserva s’eviten esperes en uns dies que la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang. Les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya.

 

Des del Punt us volem donar les gràcies a totes les persones que esteu aportant el vostre granet de sorra per combatre el virus.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

siete − 7 =

Ir arriba