VOLUNTARIAT EN RESPOSTA AL CORONAVIRUS

31 de març de 2020

L’emergència sanitària actual a causa de la propagació del virus COVID-19 està comportant conseqüències significatives a tota la ciutadania, especialment als grups de persones en risc, les quals mereixen una atenció especial. Per aquest motiu, des del Punt de Voluntariat i Suport Associatiu de l’Ajuntament d’Esplugues, en col·laboració amb els serveis socials municipals i Creu Roja Esplugues-Sant Just, hem creat una borsa de persones voluntàries per donar suport a persones que es troben en situació de vulnerabilitat.

La Borsa es va posar en marxa el 18 de març, gairebé 200 persones s’han donat d’alta a la borsa, que continuarà oberta per si augmenten les necessitats.

A més a més de Creu Roja, l’Escola Natzaret, l’Associació Cristiana Vida, Càritas i Fundació Santa Magdalena també estan col·laborant.

Durant les primeres dues setmanes han participat més de 130 persones voluntàries a través de tasques com:

  • Preparació d’àpats
  • Compra i/o distribució d’aliments, productes d’higiene i farmàcia
  • Distribució de targetes menjador (a més de 550 famílies)
  • Gestió del banc d’aliments
  • Acompanyament telefònic a persones que es troben confinades
  • Confecció i transport de material de protecció

Per poder participar, és imprenscindible no formar part de cap grup de risc (persones majors de 65 anys, persones amb immunosupressió congènita o adquirida o persones amb patologies cròniques i/o pluripatologia). Més informació de la crida aquí.

Campanya especial de donació de sang

D’altra banda, Esplugues s’ha sumat a la campanya especial que promou el Banc de Sang de Catalunya aquests dies d’emergència sanitària perquè a ningú li falti sang, que continua sent necessària durant l’epidèmia de coronavirus per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Del 6 al 9 d’abril, el Casal de Cultura Robert Brillas (c. Àngel Guimerà, 38) comptarà amb un espai de donació, de 10 a 14 i de 16.30 a 20 hores.

Cal que les persones donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat. Amb la reserva s’eviten esperes en uns dies que la ciutadania està responent molt bé a la necessitat de donar sang. Les plaquetes caduquen en només 5 dies, per això són necessàries 800 donacions al dia a Catalunya.

 

Des del Punt us volem donar les gràcies a totes les persones que esteu aportant el vostre granet de sorra per combatre el virus.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

six + 13 =

Scroll to Top